Pages

Tuesday, June 16, 2009

-InTeRvieW QueStioN In KmKu-

"Which you would prefer, money or jobs?"
ni la soalan bg mock interview utk markah BI time kat kolej mara kulim (kmk)
mmg soalan ni aku dh sedia utk jawab time interview.
skali cikgu x tanya plak, sbb die potong jalan.
kami x cukup confident. tula, aku terlebih condifent nk jwb soalan pelik tu
sampaikan kata nk masuk mimet, nama company kapal aku xtaw.
hahaha

anyway, aku nk jwb gak soalan tu kan blog ni.
pandai2 la korg baca



so, kalau aq prefer duit...
aku nk beli rumah, nk beli keta evo n subaru impreza.
xpyh keja dh, duit aku mmg dh byk kan.
enjoy2 kat meja pool, main tagged smpai lebam biji mata.
ada broadband 1gb per sec ckp kau..
tp yg paling first, aku nk anta mak ayah aku, keluarga aku, abg2 akak2, n ipar2 ku, ke mekah.
mmg satu pesawat tu family tree aku.

tp, bila duit dh byk xabis, rumah dh upgrade sampai dinding je blh masuk transformer
keta byk sampai satu taman aku blh race naik keta lambo
aku nk buat ape lagi ek?
duit byk x enjoy, xbest gak.
duit byk xde nk share, pun kurang gak...

so, keja plak.
ada keja yg baik punya.
tiap2 hari keja..
dpt gaji yg byk pun nk keja gak.
ada fmily pun still nk keja.
rmh terbakar pun sampai xde menda pun, ttp teguh hati pd keja..

so, ape yg penting?
(kerjasama)

bg aku la, kasih syg la plg penting.
love is all around, chewah.
bila ada kasih, ada syg.
bila ada love, baru semangat nk pg keja
dh keja, penat2 balik rmh dpt love gak, dr isteri ke, mak ayah ke..
dpt gaji, simpan.
dh rutin itu berulang..

haaa, ntah la, kul 2pg aku nk tulis blog ni. xnk panjang plak..
cukup la tu kot.
kang aku pike lagi la..
huuhu

2 comments:

  1. sile amik award anda di blog sy yep!

    ReplyDelete
  2. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Professional trading signals delivered to your mobile phone daily.

    Start following our signals NOW and gain up to 270% daily.

    ReplyDelete