Pages

Monday, June 15, 2009

-PanCinG ItU BeSt-





Korg pernah memancing x?
Bukan pancing awek, tp pancing ikan buat lauk
Well, aku kat mimet ni, mmg dekat la dgn air.
So, aku try gak mancing dgn kwn aku, azwan (WAN GITAR) dgn hazwan (WAN), wan square



Abg aku ada joran satu kat rmh, so bila aku balik rmh ari tu, aku pinjam la joran tu.
Sampai mimet, lama la tersadai kat bilik sbb xde mata kail, wan x setting.

So nk jdkan crita, kwn baikku, fadhli (FAD), lepas mlm tu tgk wayang, hang out kat tempat pancing udang sampai ke pagi, terus dia ajak pg teluk senangin.
Wan gitar pun bwk la joran die, wan pun sama, so aku pun bwk la gak joran buruk aku tu kan.
Sampai sana aku try pancing, tp pg mandi laut gak. Xke pelik, tgh pancing blh nk pg mandi kan.
Tp satu masa tu, wan nk balingkan pancing aku, tibe2 plak patah.
Sedih gile aq, perasmian pancing aku berakhir dgn patahnya joran dan hati aku.

Tp esoknye, aku dgn wan gitar pg giant, aku nk beli lens baru, die plak beli umpan, sotong. Balik2 bilik, aku tgk wan gitar sambungkan joran aku. Mmg best la, ptg tu gak aku pancing.
First time mancing kat kolam, terus dpt yg besar plak tu.
Pergh, mmg kategori buat lauk la.
Sampaikan 4 drpd 5ekor ikan besar buat lauk tu aku nye. Mmg syukur alhamdulillah la.
Ikan tu buat masa 3rasa.



Then mlm tu plak try gak mancing kat slipway, ada area pantai2 skit.
Mcm xde ikan pun, semua hampa, try balik pancing kat kolam tu.
2pg gtu la kot, pancing aku patah balik.
Mwuahaha, ikan besar dugong ke ape yg buat joran aku patah tu, siot je.
Degree kang aku beli baru la, siap ko ikan kat kolam.
Thnks la pd WAN x2. hehhe..

1 comment:

  1. hakhak!1 mlm smpai 3 post?uuuu.lg dahsat dr sy.hoho

    ReplyDelete