Pages

Wednesday, November 18, 2009

-PembelajaraN KedaI FotO-

Halu2...

Post ni aku nye buat photoshop CS2, saje2 la nk buat kan..
dh mcm ketagih la kot nk study menda ni..

yg first tu, poster utk syarikat kami, GLOBAL CORPORATION
dgn motonya skali

yg kedua, gambar aku laa..

yg ketiga, desktop wallpaper aku.

yg lain tu, just kwn2 la..

-KeM UsahaWan BesTari-


Halu2...

hurm, lama dh x update menda ni..

anyway, skrang ni dh cuti sem utk mimet..
aku lak ada kursus keusahawan.
memang sejajar la dengan misi Unikl, melahirkan usahawan yang berjaya..

PERHATIAN!!!
KEM U BEST!!!

Tu je la yang asyik dilaungkan.
penat kot, dengar ceramah pasal bisnes.
yang paling byk, pasal Multi-Level Marketing (MLM)

Gambar kat atas tu, poster group aku.
GLOBAL CORPORATION
motto baru tukar tu, KEUNTUNGAN ANDA TANGGUNGJAWAB KAMI..

skrang ni baru je hari ketiga..
esok kena practikal.
jual brg or buat servis. nk buat untung rm1000 seorang..
dlm group ada 6org..
doakan la kejayaan kami..
mungkin GLOBAL CORPORATION akan berkembang maju, insya allah.
hehehe

ok, that's all...

Friday, September 25, 2009

-HaRi HarI KiTa RaYa-


assalamualaikum semua!!!

yah, kembali kta..
kembalilah kita..

dh beraya ke 5 ke 6 ntah hari ni...
25hb September, dh xlame dh nk masuk kampus mimet tu kang..
aduyai..

Friday, September 18, 2009

-HaRi RaYa BaKaL MenJelmA-

Assalamualaikum...

Bersama saya Zulkei Dalam Rancangan!~~~

ah sudah, ngarut dtg kembali..

well, ape2 pun penulis ingin mengucapkan selamat pegi dan selamat datang,

-StuPid QuEsTioN, SmarT AnSweR-

STUPID QUESTIONS WITH THE SMART ANSWERS:
>
>BOY : May I hold your hand?
>GIRL : No thanks, it isn't heavy.
>
>GIRL : Say you love me! Say you love me!
>BOY : You love me...

Tuesday, September 15, 2009

-KiSaH ReKaAn SemAtA2-

Kisah benar ini tiada yang benar tapi benar belaka. Yang x benar ialah AKU dlm cerita ini bukanlah penulis

Monday, September 7, 2009

-TiKeT RaYa DaH AbIs-


WAAAAAAAAAAA!!!!!!

aku nak balik raya!!!
tp tiket ke kuantan dah abis!!!!

so aku balik johor dulu la thun ni..
warga2 johor, sambutla daku ek..

masalah lagi, dr kuantan ke mimet dah abis dah 27hb!!!
aku nk balik mimet!!!

aduyai...

maknanya aku kembali ke johor dulu la 23hb sampai 28hb...
escape la satu hari kelas..
aduyai...
warga2 johor, terimalah aku seadanya..
cehwah...

Sunday, September 6, 2009

-ArTiC MoNkEy - FlOuReScEnT AdOLeScEnT-

video

Lagu ni diberi oleh kwnku NADIA LIYANA
mmg best la lagu ni, suka bunyi drum n bass time intro tu
anyway, THANKS NADIA

-NaTiOnAl GeoGrapHiC-

Dlm laptop aq ni byk taw gambar2 dari national geographic
dlm 600Mb gtu la, xnk beribu la gambar die.
kalau ade masa, aku browse gak, kot2 jumpa gambar yg best2..

tp ada satu gambar ni, mmg bermakna habis utk kta sbg muslim





Friday, September 4, 2009

-JaHaNaM LaGu InI-

Penyanyi: Ex-Student & Pegawai PTPTN Lagu: Pulangkan Filem: Harun Sendol Siang & Malam

(Ex-Student)
Sedikit bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dibayar
Kau pasti tak percaya
Duitku bukan untukmu sayang


(Pegawai PTPTN)
Tiada kusangka kau sungguh kejam
Kau peram hutang yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupanmu
Bila engkau berkonvo…kau milikku


(Pegawai PTPTN) Pulangkan hutang-hutangku

(Ex-Student) Oh hentikanlah menghantuiku

(Pegawai PTPTN) Oh pulangkan oh pulangkanlah padaku

(Ex-Student) Kupulangkan semua hutangku

(Pegawai PTPTN) Yang dikau peram tanpa relaku

(Ex-Student) Bebaskanlah maafkan daku oh kasih

(Pegawai PTPTN)
Tiada kemaafan di sini
Kau hutang tanpa bayar sesen lagi
Akan kujejakimu ke mana jua
hingga akhir masa…sayang

-IsLaM HaNyA PaDa SeLaSa-



oop, opp, sblm pape, jgn mara kat aq tentang tajuk tu..
ni aku nk crita la kan..

ade sorg hamba allah ni, aku kenal setahun lepas dah..
study satu kampus, kat kmk tu..
mulanya mmg pakai tudung, cantik ayu je..
biasalah, gadis melayu bertudung lagi ayu
ikhlas dari hati ni..

Monday, August 24, 2009

-AyaT AyaT PoWeR-

Ayat ni bukan dari aku taw, aku xmampu..
ni dari ustaz aku, Uztaz Zaki, pengajian islam.
ptg td aku g kelas die, dhla lewat, masuk2 bawak kerusi.
patutnya lewat masuk kelas dulu, baru cari kerusi (sbb meja kerusi dh penuh)
ape2 pun, die slalu bercerita la. biasalah, uztaz..
satu crita ptg td kan,








Ni gambar ayah aku.. mesti korang kenal org kat sblh tu..
Haaaa…
Sape ek..

-KonCo-KonCo AnaK Buah-



Aku suka betul la gambar ni
Bukan pasal dua awek blakang tu..
Yg tu kakak aku

Dari kiri budak2 kecik tu, LISA, FARID, AFIQ

RINDU LA PLAK BILA TGK GAMBAR NI..
WAAA, BILA NK JUMPA POWER RANGERS KU INI!!!


2009 01 26 - Pernikahan Izri & Suhaida



2009 01 26 - Pernikahan Izri & Suhaida



Gambar ni, my complete family photo
Bersama ahli keluarga baru, Kak Su yg berbaju putih.

Tp nape ek aku duduk rendah ek?
Sbb aku xperasan yg row blakang tu semua jungkit kaki..
Kira diorg stand guna lutut je.
Yg aku duduk antara sujud.

Eh, rasanya sorg lagi xde kot..
Sape ek..



Ah sudah, ni budak jepun mana plak..
Anak buah aku yg bongsu ni, lisa.
Pe ntah nama betul die, lisa surihani ke ape ek?
Teruk btul pak su die ni kan, nama dia pun xtaw…
hahaha

-Pancing Lagi-



akulah mahasiswa mimet


huhuh, mmg dh lama siot x post natang ni..
dh berkurun lamanya...
itulah, internet xde, masa xde..
time cuti ada gak tulis, tp xde internet, so xpost la.
hasil nukilan hati yg lara tu pun terpaksa la dibuang ke recycle bin.
xde recycle dh, terus buang. sampah je tu...

so, aku dh kembali ke mimet for degree kang..
macam biasa, hobi terbaru hujung minggu, MANCING!!!
mmg xsah kalau x g mancing.
pe tah lagi wan ajak aku pg beli joran baru.
joran aku segalanya merah.
dari batang, reel die, sampai ke tali pun merah..
mistake r xde kamera, kalau x korg dh blh tgk..

jd bila dh mancing lepas practikal dulu
rasa-rasanya jarang la dpt ikan kategori lauk.
asyik dpt saiz kanak2 dgn juvenil je.
freesize xde ek, itu ikan buntal..

tp ari tu, ntah bila plak tu, aku blh dpt la saiz bapak die..




pa lagi, buat lauk da...
sodap la gak..
tp shamin, member aku blh plak demam esoknye...
rasanya bukan sebab ikan kot..
hahha..

sampai ctu je la..
tahun depan post lagi..
ada gambar baru menarik...

Monday, August 3, 2009

-Wad De Tut-

salam semua..

siot r, kat kampus aku ni xde internet la plak.
aduyai, susah la camni.
camne aku nk berinteraksi bersama2 kwn2 ku lagi?
chewah, ayat skema jap..

dah 2 minggu laptop aku x on9. aku on9 ni pun kat library, mana ada friendster n tagged.
blog ada la.

tiap2 hari main game. masuk kelas
buat assignment.
tiap2 hari la mandi, makan
dah 18thn aku mandi makan, xbosan2.

aku byk menda nk crita dlm blog ni
tp, klu blh, aku nk tunggu ada camera baru nk aktif dlm blog ni.
so, chow shin chin..

Friday, July 17, 2009

Best friends

We meant to be together
Used to favors same things
Same shirt
Same pants
Evens we share the food together

We know each other well
From nightmares to happiest things on earth

You cry I cry
You scream I scream too
You swim to the river, I’m in the water
You went up your apartment, I followed
You tell the jokes, I laugh
Suddenly you jump down…

I continue on laughing!!!

Friday, June 19, 2009

-S-O--S-A-D-

huaaaa..
foundation dh nk abis..
itu bermakna cuti bagiku...
sesungguhnya cuti bukan la satu benda yg best bg aku.
best time bgn lewat je..
dh bgn lewat, sambung tdo plak.
yg tu la boring.

so, bila aku dh cuti dr mimet ni..
aku xon9 la utk slama aku cuti ni.
maybe dlm 3minggu gtu la..
sah2 tagged aku penuh msg.
mafia wars aku lak duit berbillion, confirm..

so, aku nk ucapkan slamat bercuti pd bdk2 foundation unikl 2008-2009.
n semua yg baca blog ni..
kta jumpa bulan julai...

-TeaMwoRk-

Hey there~~

Aku nk crita skit la da last 2days dimana aku blaja erti kerjasama

17hb Jun
Ptg smlm aku mcm biasa, dgn wan gitar n wan hahuhe g mancing ikan kat kolam mimet tu la. Totally not my day, aku satu pun xdpt ikan. So, aku boring,bg kat sorg lagi member, shamin. Siot je, die blh plak dpt ikan 3ekor kecik, yg besar sekor. Xnk jeles plak aku, tp xpe, not my day. Dua2 wan plak dpt ikan gak, byk plak tu. Kategori lauk tu. Huhuh, memandai je aku bagi kategori2 ni. Kategori lauk n umpan. Ni la tabiat mls n jimat duit nk beli umpan kat giant tu.

Tuesday, June 16, 2009

-InTeRvieW QueStioN In KmKu-

"Which you would prefer, money or jobs?"
ni la soalan bg mock interview utk markah BI time kat kolej mara kulim (kmk)
mmg soalan ni aku dh sedia utk jawab time interview.
skali cikgu x tanya plak, sbb die potong jalan.
kami x cukup confident. tula, aku terlebih condifent nk jwb soalan pelik tu
sampaikan kata nk masuk mimet, nama company kapal aku xtaw.
hahaha

anyway, aku nk jwb gak soalan tu kan blog ni.
pandai2 la korg baca

Monday, June 15, 2009

-PanCinG ItU BeSt-





Korg pernah memancing x?
Bukan pancing awek, tp pancing ikan buat lauk
Well, aku kat mimet ni, mmg dekat la dgn air.
So, aku try gak mancing dgn kwn aku, azwan (WAN GITAR) dgn hazwan (WAN), wan square

-LoVe iS ArouNd uS-

Love is around us
From our inner self to our brotherhood
From parental love to friendship
To love between two soul to one

Love of worldly things to the eternity
Love of people and love of jobs
Love is everywhere

Love come from inside
Channel through veins and nerves

My FiRsT BloG

YohohoHoHo!!~
Ni first blog aku kat blogspot.
slama ni aku pakai blog kat friendster je.
tp skrang aku pakai blogspot je la
sbb aku skrang ada tagged, myspace, n ym.
so xkan diorg nk pakai friendster nk tgk blog aku
so, that's is.
tunggu je la post yg akan datang.
xpike lagi pe nk tulis ni.
hahha